Prenova stanovanja

Politika zasebnosti

ZAGOTAVLJANJE ZASEBNOSTI 

V podjetju TAROS, gradbeništvo in storitve d.o.o., Preska 25, 1290 Grosuplje, matična 8631239000 (v nadaljevanju: »TAROS« ali »upravljavec«) cenimo vašo zasebnost, zato stremimo k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Pri nudenju naših storitev ali pri poslovanju prek telekomunikacijskih sredstev vam zagotavljamo, da vaše podatke obdelujemo skladno z veljavno evropsko zakonodajo (Splošno uredbo o varstvu podatkov-GDPR) in skladno z nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (vsakokrat veljavni zakon o varstvu osebnih podatkov, zakon o elektronskih komunikacijah in zakon o elektronskem poslovanju na trgu).

Ta Politika zasebnosti definira, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, ter kako jih uveljavljati. TAROS se zavezuje k varovanju vaše zasebnosti. Če vas prosimo za kakršen koli podatek na podlagi katerega se vas lahko identificira tekom uporabe te spletne strani, vam zagotavljamo, da bodo ti uporabljeni v skladu s to Politiko zasebnosti. Zavezujemo se, da vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, posojali ali kakor koli drugače posredovali tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih. TAROS lahko občasno spremeni vsebino te Politike zasebnosti. Naprošamo vas, da občasno preverite Politiko zasebnosti, da se prepričate, da se strinjate z vsemi spremembami.

UPRAVLJAVEC PODATKOV

Upravljavec vaših osebnih podatkov je TAROS, gradbeništvo in storitve d.o.o., Preska 25, 1290 Grosuplje, matična 8631239000, elektronski naslov: info@taros.si, telefonska številka: +386 31 313 289.

VRSTE OSEBNIH PODATKOV, NAMEN OBDELAVE IN PRAVNE PODLAGE

Osebni podatek je katera koli informacija, ki vas identificira kot določenega ali določljivega posameznika. Posameznik je določljiv takrat, ko ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za posameznikovo fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto. V nadaljevanju je pri posamezni uporabi spletne strani opredeljeno, katere osebne podatke posameznikov zbira upravljavec. 

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo predhodno kontaktirali in zaprosili za vašo predhodno pisno privolitev.

OBISK SPLETNE STRANI TAROS.SI

Spletna stran deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletne strani. Ti podatki so IP številka, čas obiska, vsebina zahteve (konkretna stran), status dostopa/statusna koda HTTP, vsakokrat prenesena količina podatkov, spletna stran, s katere prihaja zahteva (referrer URL), brskalnik in podobno. Tako zbrane (osebne) podatke zbiramo s pomočjo piškotkov, pri čemer vas bomo pred namestitvijo bolj invazivnih piškotkov vprašali za vašo privolitev, medtem ko lahko določene druge podatke zbiramo že na podlagi naših zakonitih interesov. Več o politiki nameščanja piškotkov na naši spletni strani si lahko preberete v Politiki o piškotkih. Pravna podlaga za obdelavo zgoraj navedenih podatkov je naš zakoniti interes, in sicer da se zagotovi varnost omrežja in informacij, tj. omogoči zaznavanje in preprečevanje neavtoriziranih dostopov, ki lahko ogrozijo dostopnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov ter varnost s tem povezanih storitev, ki so dostopne prek teh omrežij in sistemov.

Tako zbrane (osebne) podatke obdelujemo posebej in jih ne povezujemo z drugimi osebnimi podatki uporabnikov naših spletnih strani ter ne izvajamo nobenega profiliranja vašega nakupnega vedenja.

VPIS PODATKOV ZA NAMEN PRIDOBITVE PONUDBE

Na spletni strani TAROS lahko oddate povpraševanje, na podlagi katerega vas kontaktiramo in pripravimo ponudbo za eno izmed naših storitev. 

Za namene pridobitve ponudbe vas prosimo za naslednje osebne podatke, ki jih posredujete na prostovoljen način:

 • ime in priimek,
 • elektronski naslov,
 • telefonsko številko.

Za pripravo čim bolj natančne ponudbe vas prosimo še za druge neosebne podatke in sicer kraj, kjer se nahaja nepremičnina ter naklon in slike strehe (neobvezno).

Vsi podatki, ki nam jih posredujete, se zbirajo za namen priprave ponudbe in za morebitno komunikacijo v povezavi s ponudbo.

Podatki se obdelujejo na podlagi vaše privolitve, in sicer je privolitev podana za določen čas 1 leta oziroma za čas, ki ga predvideva relevantna zakonodaja. Po poteku 1-letnega obdobja bodo vaši podatki izbrisani. Soglasje lahko tudi kadarkoli prekličete, in sicer tako, da nam prek elektronske pošte na e-mail naslov: info@taros.si pošljete preklic uporabe osebnih podatkov ali pa nam pišete na naslov TAROS, Preska 25, 1290 Grosuplje.

FACEBOOK IN INSTAGRAM VTIČNIKA

Na naših računih na družbenih omrežjih, kot sta Facebook in Instagram, lahko z nami neposredno stopite v stik prek funkcij za komentiranje, pošiljanje sporočil in klepet. Informacije, ki nam jih boste na ta način poslali, bomo obdelovali izključno za namen obravnave vašega komentarja, zahteve oziroma vprašanja. V kolikor boste posredovali podatke za namen priprave ponudbe, bomo vse osebne podatke obdelovali in hranili na enak način, kote je predstavljeno v prejšnji točki ‘VPIS PODATKOV ZA NAMEN PRIDOBITVE PONUDBE’.

Na podlagi zakonitih interesov imamo pravico upravljati naše račune na družbenih omrežjih in vsebine, ki jih na njih delimo, sodelovati z obiskovalci in odgovarjati na vaše zahteve.

Poleg tega naše spletne strani uporabljajo Facebook in Instagram vtičnika. Ko obiščete našo spletno stran, se po vtičniku vzpostavi neposredna povezava med vašim brskalnikom in Facebookovim in Instagramovim strežnikom. Ko uporabljate storitev, ki uporablja vtičnike, so lahko podatki neposredno preneseni iz vaše naprave upravljavcu družbenega omrežja (Facebooku in Instagramu). Na podatke, ki jih zbira vtičnik, nimamo nobenega vpliva. Če ste prijavljeni v navedena družbena omrežja, je vašo uporabo storitve mogoče povezati z vašim računom v teh družbenih omrežjih. Če imate interakcije z vtičniki, na primer tako, da všečkate, sledite ali delite z drugimi, ali vnesete komentar, so lahko podatki samodejno prikazani v vašem profilu v družbenem omrežju. Tudi če niste prijavljeni v račun družbenega omrežja, je mogoče, da vtičniki upravljavcem družbenega omrežja pošiljajo vaš naslov IP. Prosimo, da pri uporabi naših storitev, to upoštevate.

Izrecno poudarjamo, da nimamo vpliva na obseg, naravo in namen obdelave vaših osebnih podatkov, ki jih opravlja ponudnik storitev družbenega omrežja, zato vas na tem mestu napotujemo na politike zasebnosti ponudnikov storitev družbenih omrežij.

Politike zasebnosti so dostopne na spodnjih povezavah:

 • Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/
 • Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875/

OBDOBJE HRAMBE PODATKOV

Rok hrambe je omejen do dosega namena za katerega se zbirajo podatki. Zagotavljamo vam, da vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni. Po preteku obdobja hrambe bomo vaše osebne podatke učinkovito in trajno izbrisali ali anonimizirali, tako da vaša identifikacija ne bo več mogoča.

Tiste podatke, ki jih obdelujemo na podlagi zakona, hranimo za obdobje, ki ga predpisuje zakon. Podatke, ki jih obdelujemo zaradi izvedbe pogodbenega odnosa z vami, hranimo za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še ves čas, ko traja zakonski zastaralni rok za zahtevke iz tako sklenjene pogodbe, razen v primeru spora v zvezi s pogodbenim razmerjem. 

Pogodbena dokumentacija (računi, dobropisi, potrjene ponudbe in naročila…) se hrani do 10 let. Če za določene podatke, ki se obdelujejo za realizacijo kupoprodajnih pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), znaša rok hrambe do 10 let. V tem času je obdelava podatkov omejena.

UPORABNIKI PODATKOV

TAROS spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani taros.si in se zavezujemo, da bomo pridobljene osebne podatke skrbno varovali in jih ne bomo posredovani tretjim nepooblaščenim osebam brez vaše privolitve, razen v primeru, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da bi obstajal sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika te spletne strani.

Seznanjamo vas, da lahko posamezna opravila v zvezi z vašimi podatki zaupamo našim poslovnim partnerjem (pogodbenim obdelovalcem). Pogodbeni obdelovalci lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v našem imenu in v mejah našega pooblastila (v pisni pogodbi oziroma drugem pravnem aktu) ter skladno z nameni, ki so opredeljeni v tej Politiki zasebnosti. Posredovane podatke omenjeni partnerji skrbno varujejo in ne hranijo na zalogo, ter jih ne uporabljajo za lastne namene.

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebnih podatki lahko razkrivajo:

 • distributerjem, dobaviteljem blaga in pooblaščenim serviserjem;
 • računovodskemu servisu, odvetniškim pisarnam in drugim ponudnikom pravnega in poslovnega svetovanja;
 • ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;
 • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;
 • administratorju in skrbniku spletne strani;
 • ponudnikom storitev računalništva v oblaku in ponudnikom pošiljanja e-poštnih sporočil.

Zavezujemo se, da niti mi, niti drugi uporabniki, vaših osebnih podatkov ne bodo posredovali ali prenesli v tretjo državo izven Evropske unije in/ali Evropskega gospodarskega prostora ali v mednarodno organizacijo brez ustrezne stopnje zaščite.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Zavezani smo k zagotavljanju varnosti vaših osebnih podatkov. Z namenom, da se prepreči neavtoriziran dostop ali razkritje, smo sprejeli ustrezne fizične, elektronske in upravljavske procedure za varno shranjevanje in varovanje podatkov, ki jih zbiramo prek spleta.

Spletna stran taros.si za prenos podatkov uporablja SSL varnostni sistem (Secure Socket Layer) in 128-bitno šifriranje (kodiranje). Omenjena tehnologija zagotavlja najučinkovitejšo zaščito, ki jo uporabljajo tudi najuspešnejše banke, da bi zaščitile vse spletne bančne podatke. Uporabo šifriranega prenosa podatkov na spletni strani boste prepoznali po simbolu zaklenjene ključavnice, ki se običajno nahaja na dnu vrstice stanja vašega brskalnika. 

Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Vedno imate pravico do brezplačnih informacij, kjer lahko preverite pravilnost vaših shranjenih podatkov. Če želite, se lahko obrnete na elektronski naslov: info@taros.si ali nam pošljete vašo zahtevo po navadni pošti na naslov Taros d.o.o., Preska 25, 1290 Grosuplje. Po posredovanju informacij bodo vsi popravki, zaprtja ali izbrisi – če so v skladu z zakonom – izvedeni.

SVOBODA IZBIRE

Informacije, ki nam jih posredujete, nadzorujete vi. Če se odločite, da nam določenih podatkov ne boste posredovali, potem do nekaterih mest oziroma funkcij na naših spletnih straneh ne boste mogli dostopati, prav tako vam v takih primerih ne bomo mogli odgovoriti na vaše povpraševanje ali z vami skleniti pogodbenega razmerja.

VAŠE PRAVICE

TAROS vas obvešča, da imate kot posameznik naslednje pravice:

 1. PRAVICA DO PREKLICA PRIVOLITVE

Če ste kot posameznik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (v enega ali več določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za posameznika nima nobenih negativnih posledic ali sankcij. Vendar pa je možno, da upravljavec posamezniku po preklicu privolitve za obdelavo osebnih podatkov morda ne bo več mogel nuditi posamezne ali več svojih storitev, če gre za storitve, ki jih brez osebnih podatkov ni mogoče nuditi.

 1. PRAVICA DOSTOPA DO OSEBNIH PODATKOV

Kot posameznik imate pravico od upravljavca dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in, kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določene informacije (o namenih obdelave, o vrstah osebnih podatkov, o uporabnikih, o obdobjih hrambe oz. merilih za določitev obdobij, o obstoju pravice do popravka ali izbrisa podatkov, pravice do omejitev in ugovora obdelavi in pravice do pritožbe pri nadzornem organu, o viru podatkov, če podatki niso bili zbrani pri vas, o obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, razlogih zanj ter pomenu in posledicah take obdelave za vas, ter druge informacije v skladu s členom 15 GDPR).

 1. PRAVICA DO POPRAVKA OSEBNIH PODATKOV

Kot posameznik imate pravico doseči, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z vami. Kot posameznik imate, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

 1. PRAVICA DO IZBRISA OSEBNIH PODATKOV (»PRAVICA DO POZABE«)

Kot posameznik imate pravico doseči, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami. Upravljavec pa mora podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, kadar obstaja eden od naslednjih razlogov:

 • podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani oz. drugače obdelani,
 • če prekličete privolitev, za obdelavo pa ne obstaja druga pravna podlaga,
 • če ugovarjate obdelavi, za obdelavo pa ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi,
 • če so bili podatki obdelani nezakonito.

Podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravnih obveznosti v skladu s pravom EU ali pravom države članice, ki velja za ponudnika.

 1. PRAVICA DO OMEJITVE OBDELAVE

Kot posameznik imate pravico doseči, da upravljavec omeji obdelavo, kadar obstaja eden od sledečih primerov:

 • če oporekate točnosti podatkov za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost podatkov,
 • če je obdelava nezakonita, vi pa namesto izbrisa zahtevate omejitev obdelave,
 • če upravljavec podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, vendar pa jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje in obrambo pravnih zahtevkov,
 • če ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad vašimi razlogi.
 1. PRAVICA DO PRENOSLJIVOSTI PODATKOV

Kot posameznik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih posredovali upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in imate pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas upravljavec, pri tem oviral, in sicer kadar:

 • obdelava temelji na privolitvi ali na pogodbi in
 • se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.

Kot posameznik imate pri uresničevanju navedene pravice do prenosljivosti, pravico, da se osebni podatki neposredno prenesejo od enega upravljavca k drugemu, kadar je to tehnično izvedljivo.

 1. PRAVICA DO UGOVORA OBDELAVI:

Če obdelava podatkov temelji na naših zakonitih interesih, imate na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov. V takem primeru bomo nadaljevali z obdelavo vaših osebnih podatkov le v primeru, če bomo dokazali nujne legitimne razloge za obdelavo, ki bodo prevladali nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

 1. PRAVICO DO VLOŽITVE PRITOŽBE PRI NADZORNEM ORGANU

Če sumite, da pri obdelavi vaših podatkov prihaja do kršitev zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, na naslovu Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, Slovenija, telefonska številka: 00 386 (0)1 230 97 30, elektronski naslov: gp.ip@ip-rs.si.

Posameznik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi v pisni obliki na podjetje TAROS d.o.o., Preska 25, 1290 Grosuplje.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko upravljavec od posameznika zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da posameznika ne more zanesljivo identificirati.

Upravljavec mora na zahtevo posameznika, s katero ta uveljavlja svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

OBJAVA SPREMEMB

Vsaka sprememba naše Politike zasebnosti bo objavljena na tem spletnem mestu. Z uporabo spletnih strani posameznik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te Politike zasebnosti.

Posodobljeno: 24.5.2024

Prenova stanovanja