Prenova stanovanja

Politika o piškotkih

Piškotki so male besedilne datoteke, ki se izmenjujejo med vašim brskalnikom in spletnim strežnikom, ko obiščete spletno stran taros.si, ki jo upravlja podjetje TAROS, gradbeništvo in storitve, d.o.o., Preska 25, 1290 Grosuplje, matična 8631239000 (v nadaljevanju: »TAROS« ali »upravljavec«). Piškotki zbirajo določene podatke o vašem obisku, kot so IP-naslov, ime ponudnika spletnih storitev, datum in uro, ko dostopate do spletnega mesta, strani, ki jih obiščete na spletnem mestu, število obiskov in internetni naslov spletnega mesta, s katere ste prišli na našo spletno stran, informacije o vaši napravi, operacijskem sistemu, nastavitvah zaslona idr. Ko se na spletno stran vrnete, vas spletna stran prepozna, kar vam omogoča bolj prijazno in individualizirano uporabo storitev. Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati glede na trenutno stanje tehnologije.

VRSTE PIŠKOTKOV

Na splošno ločimo:

- lastne piškotke: so iz spletne strani upravljalca, ki si jo uporabnik ogleduje, in so lahko trajni ali začasni. Spletna stran upravljalca te piškotke uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabile, ko uporabnik naslednjič obišče to mesto.
- druge piškotke: izvirajo od drugih, partnerskih spletnih mest. Tretje strani lahko na ta način zbirajo podatke o uporabnikih iz različnih spletnih mest in jih uporabljajo za različne namene, od oglaševanja, analitike, pa do izboljšave svojih produktov. Spletna stran upravljalca uporablja določene nujno potrebne piškotke, ki so aktivni le v času trajanja seje ter piškotke tretjih oseb ter piškotke za namen analize prometa in statistike obiska spletne strani.

PIŠKOTKI PODJETJA TAROS

Podjetje TAROS uporablja:

1. NUJNO POTREBNI PIŠKOTKI Ti piškotki so potrebni, da vam ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani (npr. strinjanje s pogoji, identifikacija uporabnikove seje, strinjanje za nameščanjem piškotkov). To so tehnični piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in vseh osnovnih funkcij, kot so navigacija po strani, dostop do varnih območij spletne strani ali shranjevanje nastavitev zasebnosti. Brez teh piškotkov spletna stran ne more pravilno delovati. Teh piškotkov ni mogoče drugače odstraniti, razen z neobiskovanjem naše spletne strani. Pravna podlaga za uporabo nujnih piškotkov temelji na našem zakonitem interesu za tehnično brezhibno in nemoteno delovanje naše spletne strani.

2. ANALITIČNI PIŠKOTKI

Analitični piškotki nam omogočajo analiziranje dogajanja na spletni strani (zlasti: število obiskovalcev, identifikacija brskalnikov, ključnih besed…), kar je prav tako zelo pomembno za dobro delovanje spletne strani. Za namestitev teh piškotkov potrebujemo vašo izrecno privolitev, ki jo podate tako, da v nastavitvah odkljukate polje »analitični piškotki«. Svoje strinjanje lahko v nastavitvah piškotkov kadarkoli umaknete. Pri izvajanju lastne analitike uporabnike spremljamo anonimno (anonimizacija IP). Tudi te piškotke uporabljamo izključno pri nas in imajo minimalno dobo trajanja. Analizo prometa na spletnem mestu potrebujemo za namen optimizacije. Uporabljamo orodja tretjih oseb, kot je Google Analytics, ki podatke, pridobljene s temi piškotki, obdelujejo na agregiran način, torej brez identifikacije konkretnih uporabnikov našega spletnega mesta.

Vsak posameznik ima možnost, da piškotke sprejme ali zavrne oz. da v svojem brskalniku spremeni nastavitve, tako da brskalnik računalnika ali mobilne naprave piškotke zavrne ali pa da prejme opozorilo, preden se piškotek shrani. Uporabnik lahko prav tako izbriše piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na njegovi napravi. Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje, zato naj uporabnik pri tem upošteva navodila konkretnega brskalnika. Če so piškotki onemogočeni, nekatere funkcije in popolna funkcionalnost spletne strani ni več na voljo oziroma spletna stran ne bo delovala pravilno. Celostno gledano nam piškotki pomagajo, da vam zagotovimo kar najboljšo spletno stran, s tem, da nam omogočijo spremljanje katere strani smatrate, da so zanimive in katere niso. Piškotek nam v nobenem primeru ne omogoča dostopa do vašega računalnika in kakršnekoli druge informacije o vas, kot do tistih, ki ste jih delili z nami. Lahko se odločite za sprejetje ali zavrnitev piškotkov. Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v SMERNICE O UPORABI PIŠKOTKOV IN PODOBNIH SLEDILNIH TEHNOLOGIJ_2023.pdf (ip-rs.si).